BeGeo 2020

27 oktober 2020

VirtualEvent

by Ingmar De Loor
Lokaal Bestuur Geraardsbergen

GISbergen is een hub site application, die gemaakt is in ArcGIS Online en die in de loop van 2020 gepubliceerd zal worden naar de burgers toe.

De naam GISbergen is een woordspeling op de naam "Giesbergen / Giesbaargen", wat de benaming is van Geraardsbergen, in het lokale dialect.

Deze website tracht allerlei nuttige geografische informatie aan te bieden aan de burgers van de stad Geraardsbergen, in de vorm van web applicaties, kaarttoepassingen en StoryMaps.

Naast de eigen content, zal de website ook allerlei weblinks aanbieden naar externe geoloketten, die voor de burgers eveneens interessant kunnen zijn, over verschillende uiteenlopende thema's.

Het is de bedoeling om de lokale burger op een speelse manier vertrouwd te leren maken met de wereld van de GIS, alsook hem wegwijs te maken in de wirwar aan web applicaties en geodata die er reeds online publiek te vinden is.

Op dit moment staat GISbergen nog volop in de kinderschoenen, en wordt de website achter de schermen in alle stilte verder uitgewerkt en uitgebreid, tot deze volwaardig klaar wordt geacht voor een publieke release. Aan de hand van deze kandidatuur trachten we hiervoor ook het nodige momentum op te bouwen.

De site en haar toepassingen zijn volledig opgebouwd in het ESRI-platform ArcGIS Online. Door de compatibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en de uiteenlopende mogelijkheden werd er bewust gekozen om volwaardig in te zetten op dit platform.